Over EQ zero

Altijd ‘in control’ met de EQ zero Controller

Het energieverbruik van een goed geïsoleerde woning wordt voor een groot deel bepaald door het gedrag van de bewoner. De EQ zero Controller fungeert als gebouwbeheersysteem. Vanuit dit systeem wordt het binnenklimaat van de verschillende ruimtes geregeld en worden de energiestromen volgens NOM geregistreerd.

Een handige bijkomstigheid is dat een energiebudget kan worden ingesteld dat de bewoner kan gebruiken binnen de huur. Standaard worden alle gegevens opgeslagen in de controller in het huis. Door deze benadering is de privacy van de gegevens van bewoners gewaarborgd. Optioneel kunnen de overzichten ook in de cloud opgeslagen worden voor centraal beheer en eventuele facturatie.

Verwarmen en koelen

Verwarmen met infraroodverwarming

EQ zero Infraroodverwarming bestaat uit dunne folie die moeiteloos kan worden aangebracht. Ideaal wanneer er slechts een beperkte opbouwhoogte beschikbaar is. Dit geeft meer ontwerpvrijheid en zorgt ervoor dat de verwarming snel kan worden gelegd. Binnen enkele dagen is de gehele woning voorzien van een nieuw verwarmingssysteem. Per ruimte regelbaar en onderhoudsarm. Gemakkelijk en kostenbesparend!

Temperatuurregeling per ruimte

Ieder vertrek is voorzien van een eigen thermostaat, zodat de temperatuur per ruimte ingesteld kan worden. Een ruimte wordt alleen verwarmd wanneer daar behoefte aan is. En doordat de infraroodverwarming aan de oppervlakte van de vloer ligt, wordt de kamer direct verwarmd. De warmte gaat gelijk naar de bewoner, niet naar het huis. Binnen een kwartier voelt de vloer warm aan. Dit bespaart energie en zorgt voor een comfortabel en behaaglijk gevoel. Direct.

Optimale ventilatie

Het geavanceerde woningventilatiesysteem van EQ zero gebruikt slechts één verkeersruimte, bijvoorbeeld de gang, voor centrale luchttoevoer. Hiermee laat EQ zero bestaande ventilatiesystemen, waarin lucht via verschillende roosters en verblijven wordt aan- of afgevoerd, achter zich. Bovendien zijn tocht en koudeval hierdoor tot een minimum beperkt. Dankzij de automatische aansturing van de EQ zero Controller wordt elke verblijfsruimte optimaal geventileerd. Zo ontstaat een optimaal binnenklimaat tegen minimale energiekosten.

Vraaggestuurde regeling van bevochtiging en koeling

Voor een gezonde en comfortabele woning is een goede beheersing van de luchtvochtigheid en temperatuur essentieel. Daarom maakt EQ zero gebruik van luchtbevochtiging en koeling in combinatie met een WTW-installatie. Hierdoor is een afzonderlijk leidingsysteem met extra roosters overbodig. Uiteraard verbetert de luchtkwaliteit met een gezond en aangenaam binnenklimaat als resultaat. Prikkende ogen of astmatische klachten zijn verleden tijd.

Optimaal comfort met warm tapwater

Het grootste deel van het energieverbruik van een woning komt voor rekening van verwarming en warm tapwater. Met de EQ Powertube is het mogelijk zelf ruim voldoende water op te warmen voor beide toepassingen. De EQ Powertube is een compleet nieuw type zonnecollector. De vacuümbuizen van de EQ Powertube zorgen al voor warmte-opname zodra het buiten licht is en dus niet alleen wanneer de zon schijnt. De bijbehorende boiler slaat het opgewarmde water op, zodat het op ieder moment van de dag in voldoende mate beschikbaar is ten behoeve van warm tapwater en/of verwarming.

Circulaire douche: pure verwennerij

Met het warme water uit de zonnecollectoren geniet u dagelijks van een riante douche. Even écht tot rust komen onder een krachtige en brede douchestraal van de EQ Shower, zonder na te denken over waterverbruik. Dát is pas echt comfort! Het water wordt continue gefilterd, gezuiverd, verwarmt én ververst. Puur genieten met de wetenschap dat er nauwelijks water wordt verbruikt.

Ruim 20% meer energieopbrengst

Elektrische energie is eenvoudig zelf op te wekken met EQ Powerpanels. Dit levert een forse besparing op de energierekening op en maakt het mogelijk een NOM-woning te realiseren. De EQ Powerpanel levert aanzienlijk meer energie op dan traditionele PV-panelen dankzij de CIGS-technologie. De zogenaamde ‘dunne film’ zonnepanelen zijn in staat om uit bijna alle invalshoeken zonne-energie te winnen. Zelfs wanneer er delen in de schaduw terecht komen, functioneert het door de zon aangestraalde deel nog steeds optimaal.

Contact

Stuur ons een mail.

 • EQ zero Controller

  EQ zero Controller

  • zorgt voor afstemming van de verschillende onderdelen van het concept (verwarming, ventilatie, klimaatbeheersing, energieopwekking)

  Lees meer

 • EQ Shower

  EQ Shower

  • Elektronische regeling
  • Onderhoudsarm
  • Lage verbruikskosten
  • Minimale vloeropbouw < 1 cm

  Lees meer

 • EQ Klimaatbeheersing

  EQ Klimaatbeheersing

  • bevochtigen, koelen en verwarmen
  • verbeterde luchtkwaliteit voor een gezond en aangenaam binnenklimaat

  Lees meer

 • EQ zero Infraroodverwarming

  EQ zero Infraroodverwarming

  • snelle opwarming alleen wanneer nodig en/of gewenst
  • energiezuinig en efficiënt

  Lees meer

 • EQ Klimaatbeheersing

  EQ Klimaatbeheersing

  • vraaggestuurde ventilatie per verblijfsruimte
  • comfortabel en gezond binnenklimaat
  • warmteterugwinning met een rendement van 95%

  Lees meer

 • EQ Powerpanel

  EQ Powerpanel

  • ruim 20% meer opbrengst dan andere panelen bij gelijk dakoppervlak
  • met gelijke opbrengst 18% goedkoper dan andere panelen
  • minder last van slagschaduw

  Lees meer

EQ zero dealers

Contact

EQ zero
Avelingen-West 5
4202 MS Gorinchem
T +31 (0)183 650 190

EQ zero

Comfortabel wonen met nul op de meter

EQ zero is eenvoudig te installeren, onderhoudsarm en makkelijk uit te breiden.

Bouwcenter. Weet hoe 't werkt